IMPORTANT PENTRU PACIENT

Clinica RMN Scan Medical este in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB). Puteti efectua investigatii decontante CAS in baza biletului de trimitere tipizat emis de medicul specialist.

Lista serviciilor decontate CAS poate fi accesata aici.

 

Este important să stiți că:

  • Este absolut interzis accesul în câmpul magnetic al pacienților cu pace-maker cardiac (stimulator cardiac).
  • Dacă sunteți o persoană alergică la orice medicamente / alimente / înțepături insecte / etc. (alergie = erupții cutanate, apariția mâncărimii, iritații pe piele, dificultăți respirație), pentru a putea administra substanță de contrast (doar la nevoie, nu pentru toate examinările) este necesar consult alergologic cu desensibilizare la substanța de contrast (premedicație cu 48 de ore înainte de injectarea substanței de contrast eliberată de medicul alergolog).
  • Substanța de contrast se administrează doar dacă medicul de imagistică o consideră necesară și dacă ea aduce informații în plus pentru un diagnostic corect, aceasta administrându-se la finalul examinării.
  • Pentru administrarea substanței de contrast sunt necesare analize de sânge (uree și creatinină) nu mai vechi de 30 zile.
  • Pacienții cu stenturi la inimă au nevoie de indicație de la medicul cardiolog că intervenția de montare stenturi nu contraindică examinarea RMN.
  • Pacienții claustrofobi – pot veni însoțiți de un aparținător care să le țină companie în timpul examinării (aceștia să nu aibă contraindicații în a intra în câmpul magnetic).